Nieuws en innovaties

Bedrijfsbezoek Mazak Leuven >

2 apr 2015

Beelen Techniek wil dat haar werknemers weten wat er speelt op het gebied van frezen. Onlangs brachten wij met acht werknemers een bedrijfsbezoek aan machinebouwer Mazak in Leuven (B). Mazak liet ons de mogelijkheden zien van de nieuwste freesmachines en gaf een presentatie van het nieuwe besturingssysteem.

Besturingssysteem volgens SMART
Dit Mazatrol Smooth X besturingssysteem werkt volgens de SMART werkwijze. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijk display waarmee de machines eenvoudiger bediend worden. Besturingstechnologie speelt een steeds grotere rol in CNC machines.

Om bewerkingstijden nog verder te verkorten zijn nieuwe bewerkingsmogelijkheden toegevoegd: Intelligent Pocket Milling, Seamless Corner Control en Real Time Turning. Allemaal innovaties die ervoor zorgen dat de machine gelijkmatiger belast en de kans op trillingen verder verkleind wordt. Verder leveren de nieuwe mogelijkheden een snellere bewerking en een gladder oppervlak in de hoeken op. Real Time Turning past de versnelling en het afremmen aan op de mate van de belasting van de turret.

Kijk voor meer informatie op www.mazakeu.com

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer