Nieuws en innovaties

Gemotiveerde stagiair bij Beelen Techniek >

15 dec 2016

Enkele weken geleden is Brian begonnen aan zijn stage bij Beelen Techniek. We hadden een interview met Brian.
‘Ik zit in het 3e jaar van de opleiding werktuigbouwkunde niveau 4. In de 4 jaar dat deze opleiding in totaal duurt, wil ik een breed beeld krijgen van de de mogelijkheden binnen de metaalbranche. Mijn eerste stage volgde ik als lasser bij een trailerbouwer. Bij mijn tweede stage kwam ik in aanraking met frezen, draaien en slijpen voor fijnmechanische onderdelen. Hier bij Beelen Techniek zijn ze helemaal gespecialiseerd in frezen en maken ze de meest ingewikkelde werkstukken.

Over frezen kan ik nog heel veel leren. Dat mag hier ook want opleiden op de werkvloer is een van de speerpunten van Beelen Techniek. Een collega zei laatst: ‘De basis leer je op school. In het bedrijfsleven leer je pas echt hoe het werkt’. Ik kan die opmerking wel plaatsen als ik kijk naar de opdrachten die ik hier nu al kreeg. Soms denk ik nog te ingewikkeld terwijl het juist de kunst is om het eenvoudig te houden. Want als het eenvoudig is, is het makkelijker maakbaar. En als het makkelijk te maken is, is het betaalbaar. Dat laatste zeggen ze niet met zoveel woorden maar dat bedoelen ze wel’ zegt Brian lachend.

Meer nieuws en innovaties

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer

Nieuwe software: Powermill

Naast Eddgecam hebben we nu ook de software van PowerMill tot onze beschikking. Met deze geavanceerde high-speed en 5-assige CAM-software kunnen we het maximale uit onze machines halen. De...

Lees meer

Jan trakteert!

Beelen Techniek houdt van een andere oplossingen dan gebruikelijk. Vanwege zijn verjaardag trakteerde Jan daarom niet op taart. Hij liet een frietkar komen waar de medewerkers een lekkere verse...

Lees meer