Kunststoffen

Inpak- en voedingsindustrie

Kunststofsoorten

Beelen bewerkt kunststof onderdelen en halffabricaten voor bedrijven in de verpakkings-en voedingsmiddelenindustrie. Kunststof is verkrijgbaar in alle mogelijke soorten en kleuren en is als basismateriaal geschikt voor snelle machines met lichte producten. Het materiaal is hygiënisch en relatief goedkoop. Er zijn veel verschillende typen kunststoffen met verschillende kenmerken en functies. Kunststof onderdelen worden bijvoorbeeld als glijdeel gebruikt of worden ingezet om hun elektrisch isolerende eigenschappen.

Beelen Techniek heeft veel ervaring met: PA6G, Peek, Pom, HMPE 500,HMPE 1000, Pom-LX, PETP, Pom-PTFE, PTFE, PP grijs.

Andere materialen

Aluminium

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat toegepast wordt in luchtvaart en machinebouw. Beelen bezit kennis van de verschillende legeringen in aluminium.
Lees meer >

Staal

Staal is een van de meest gebruikte materialen in het frezen van machineonderdelen. In staal zijn veel legeringen mogelijk, het materiaal is relatief eenvoudig te bewerken en de kostprijs is laag.

Roestvast staal (RVS)

Achtbanen in Dubai en Disneyland in de Verenigde staten bevatten onderdelen van Beelen Techniek. Het betreft hier duplex.

Messing, koper, brons

Messing en brons zijn zachte materialen met licht smerende eigenschappen.

Kunststoffen

Beelen bewerkt kunststof onderdelen en halffabricaten voor bedrijven in de verpakkings-en voedingsindustrie.

Inconel

Om zijn hoge hittebestendigheid wordt het kostbare Inconel vaak gebruikt in ovens en in lasermachines, maar ook in uitlaatstukken van vliegtuigen en de formule-1.

Titanium

Om zijn speciale eigenschappen en de kostbaarheid wordt titanium alleen toegepast in zeer exclusieve producten en specialistische machines.