Nieuws en innovaties

Led verlichting tuinkassen >

1 okt 2017

Door gebruik te maken van Led-verlichting in tuinkassen kunnen telers hun energieverbruik verminderen. In samenwerking met onze klant hebben we bepaalde delen van de Led-verlichting voor tuinkassen ontwikkeld en gefreesd. Omdat in kassen met grote aantallen verlichting wordt gewerkt moeten we een een behoorlijk aantal producten frezen.
Het is voor ons freesbedrijf een uitdaging om ook een grotere serie gefreesde producten te leveren dan we gewend zijn. Bij deze eerste lichting gaat het om 4000 behuizingen en de koelelementen.

Om deze koelelementen volledig te ontdoen van spanen worden de producten door onze medewerkers handmatig schoongemaakt en getrommeld in een machine.
Om dit voor elkaar te krijgen zijn extra jeugdige krachten ingezet. Op deze manier krijgen deze jonge werknemers direct een kijkje in de keuken van ons freesbedrijf in Katwijk.

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer