Nieuws en innovaties

Nieuwe innovatie met Kardex kast >

19 apr 2016

De meeste klanten van Beelen techniek hebben vragen over kleine series hoogwaardig  freeswerk.
 Als innovatief bedrijf kunnen we onze klanten daar ook prima in helpen. 
De markt vraagt echter om steeds kortere levertijden. Als innovatief bedrijf denken we graag mee en daarom zijn we bezig om een nieuwe automatisering te ontwikkelen.
Eind deze maand verwachten we een Kardex kast. In deze kast zal een voorraad te frezen materiaal worden opgeslagen dat door een KUKA robot in de machine wordt gelegd. Dit is een andere vorm van automatiseren dan we al hanteerden. Tot nu toe maakten we veelal gebruik van pallethandling. Het verschil is dat met pallethandelingen meestal maar een of een aantal van dezelfde producten tegelijk worden geproduceerd. Wanneer je producthandling toepast kun je kleine tot middelgrote series in 1 avond afmaken.

Door al deze nieuwe ontwikkeling kunnen straks nog 2 machines ook ’s nachts door werken. Hiermee voldoen we dus aan de vraag nog sneller te produceren met behoud van kwaliteit. We verwachten dat we met deze innovatie nog beter aan kunnen sluiten op vragen 
uit de verpakkings-en voedingsindustrie, de medische wereld en de machinebouw.
Heeft u een vraag over precisie freeswerk? Neem dan contact op met jan@beelentechniek.nl

Meer nieuws en innovaties

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer