Nieuws en innovaties

Respect voor Yamazaki Mazak >

7 jan 2016

Jan en Stijn Beelen waren in december in Nagoya op uitnodiging van de machinefabrikant. Na dik 10 uur vliegen en een stukje 280 km/h met de trein sta je bij de hoofdfabriek van Mazak in Japan. Stijn is nog steeds onder de indruk: ‘Het is bijzonder om een machinefabriek te zien die met Mazak machines weer Mazak machines maakt. Het nieuwste deel van de fabriek maakte het meeste indruk omdat deze bijna volledig geautomatiseerd is.

Naast de techniek hebben we ook de cultuur mogen meemaken. Het viel me op dat in Japan alles draait om georganiseerd werken en respect. Het is voor Japanners een enorme eer om voor een bedrijf te mogen werken en met gasten gaan ze zeer respectvol om. Zo was de directeur een ware gastheer en praatte hij persoonlijk even met alle gasten.
Verder zie je in het landschap veel specifieke materialen en technieken. Zo hebben ze alleen stalen bruggen omdat deze beter bestand zijn tegen aardbevingen. Ja, daar letten wij dan weer op want we blijven techneuten bij Beelen techniek.’

Meer nieuws en innovaties

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer