Titanium

Specialistische machines

Om zijn speciale eigenschappen en de kostbaarheid wordt titanium beperkt toegepast. Het is een sterk en ultralichtgewicht materiaal. Je ziet het terug in zeer exclusieve producten (medische producten, sport) en in specialistische machines. Hierbij kun je denken aan de high-tech machinebouw, de luchtvaart en de semiconductor industrie.

Andere materialen

Aluminium

Aluminium is een lichtgewicht metaal dat toegepast wordt in luchtvaart en machinebouw. Beelen bezit kennis van de verschillende legeringen in aluminium.
Lees meer >

Staal

Staal is een van de meest gebruikte materialen in het frezen van machineonderdelen. In staal zijn veel legeringen mogelijk, het materiaal is relatief eenvoudig te bewerken en de kostprijs is laag.

Roestvast staal (RVS)

Achtbanen in Dubai en Disneyland in de Verenigde staten bevatten onderdelen van Beelen Techniek. Het betreft hier duplex.

Messing, koper, brons

Messing en brons zijn zachte materialen met licht smerende eigenschappen.

Kunststoffen

Beelen bewerkt kunststof onderdelen en halffabricaten voor bedrijven in de verpakkings-en voedingsindustrie.

Inconel

Om zijn hoge hittebestendigheid wordt het kostbare Inconel vaak gebruikt in ovens en in lasermachines, maar ook in uitlaatstukken van vliegtuigen en de formule-1.

Titanium

Om zijn speciale eigenschappen en de kostbaarheid wordt titanium alleen toegepast in zeer exclusieve producten en specialistische machines.