Nieuws en innovaties

Werkbezoek naar Mazak in Japan >

19 nov 2015

Machinebouwer Mazak heeft Jan en Stijn Beelen uitgenodigd om van 28 november tot 5 december de fabrieken in de Japan te bezoeken. De vijf fabrieken van Yamazaki Mazak liggen in de omgeving van de stad Nagoya. Een tiental Nederlandse vakmensen zullen daar een interessante rondleiding krijgen. Mazak belooft een tour waarbij de technici kunnen genieten van de laatste nieuwtjes op het gebied van machine gereedschappen en fabricage.

Maar naast alle technische verhalen zal een Japanse sightseeing tour met onder andere een bezoek aan een hot-spring en een Japanse thee ceremonie niet ontbreken. ’s Avonds zal er (onder het genot van geroemde Japanse drankjes) ongetwijfeld gepraat worden over het reduceren van productietijden en verbeteringen van productieprocessen.

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer