Nieuws en innovaties

Bedrijfsbezoek Mazak Leuven >

2 apr 2015

Beelen Techniek wil dat haar werknemers weten wat er speelt op het gebied van frezen. Onlangs brachten wij met acht werknemers een bedrijfsbezoek aan machinebouwer Mazak in Leuven (B). Mazak liet ons de mogelijkheden zien van de nieuwste freesmachines en gaf een presentatie van het nieuwe besturingssysteem.

Besturingssysteem volgens SMART
Dit Mazatrol Smooth X besturingssysteem werkt volgens de SMART werkwijze. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijk display waarmee de machines eenvoudiger bediend worden. Besturingstechnologie speelt een steeds grotere rol in CNC machines.

Om bewerkingstijden nog verder te verkorten zijn nieuwe bewerkingsmogelijkheden toegevoegd: Intelligent Pocket Milling, Seamless Corner Control en Real Time Turning. Allemaal innovaties die ervoor zorgen dat de machine gelijkmatiger belast en de kans op trillingen verder verkleind wordt. Verder leveren de nieuwe mogelijkheden een snellere bewerking en een gladder oppervlak in de hoeken op. Real Time Turning past de versnelling en het afremmen aan op de mate van de belasting van de turret.

Kijk voor meer informatie op www.mazakeu.com

Meer nieuws en innovaties

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer

Nieuwe software: Powermill

Naast Eddgecam hebben we nu ook de software van PowerMill tot onze beschikking. Met deze geavanceerde high-speed en 5-assige CAM-software kunnen we het maximale uit onze machines halen. De...

Lees meer

Jan trakteert!

Beelen Techniek houdt van een andere oplossingen dan gebruikelijk. Vanwege zijn verjaardag trakteerde Jan daarom niet op taart. Hij liet een frietkar komen waar de medewerkers een lekkere verse...

Lees meer