Nieuws en innovaties

Bedrijfsbezoek Mazak Leuven >

2 apr 2015

Beelen Techniek wil dat haar werknemers weten wat er speelt op het gebied van frezen. Onlangs brachten wij met acht werknemers een bedrijfsbezoek aan machinebouwer Mazak in Leuven (B). Mazak liet ons de mogelijkheden zien van de nieuwste freesmachines en gaf een presentatie van het nieuwe besturingssysteem.

Besturingssysteem volgens SMART
Dit Mazatrol Smooth X besturingssysteem werkt volgens de SMART werkwijze. Het systeem heeft een gebruiksvriendelijk display waarmee de machines eenvoudiger bediend worden. Besturingstechnologie speelt een steeds grotere rol in CNC machines.

Om bewerkingstijden nog verder te verkorten zijn nieuwe bewerkingsmogelijkheden toegevoegd: Intelligent Pocket Milling, Seamless Corner Control en Real Time Turning. Allemaal innovaties die ervoor zorgen dat de machine gelijkmatiger belast en de kans op trillingen verder verkleind wordt. Verder leveren de nieuwe mogelijkheden een snellere bewerking en een gladder oppervlak in de hoeken op. Real Time Turning past de versnelling en het afremmen aan op de mate van de belasting van de turret.

Kijk voor meer informatie op www.mazakeu.com

Meer nieuws en innovaties

Nieuwe medewerker

Chayenne is onze nieuwe medewerker/leerling. Een vrolijke dame die van aanpakken weet. We vinden het erg leuk dat er een vrouw aan ons team wordt toegevoegd. Chayenne gaat aankomend 2 jaar de...

Lees meer

Geslaagd voor HBO bedrijfskunde

We mogen Patrick en Luc feliciteren! Ze hebben bij de Stodt de HBO module technische bedrijfskunde met goed gevolg afgelegd. Er kwamen veel interne onderwerpen aan bod zoals bedrijfskundige processen, systeemdenken, lean procesverbetering en risicobeheersing.

Lees meer

Nieuwe opleiding Technische bedrijfskunde

Patrick Louvet (40) begon zijn werkende leven als onderhoudsmonteur op onder andere baggerschepen. Intussen is hij 18 jaar actief in de verspanende industrie. Op de foto de eerste groep deelnemers aan de opleiding Technische bedrijfskunde voor de Maakindustrie. Tweede van links is Patrick Louvet van Beelen Techniek.

Lees meer