Nieuws en innovaties

Beelen zet een tandje bij >

29 nov 2016

Een loonbedrijf uit Groesbeek kwam bij ons met een mooie uitdaging. Het bedrijf liet weten een machine te hebben met een kapot tandwiel. Het landbouwvoertuig is niet meer te koop en er waren ook geen onderdelen meer te krijgen. Beelen heeft begrip voor dit soort situaties en heeft diverse gespecialiseerde bedrijven gevraagd te helpen. Gezien de complexiteit en het risico begonnen deze bedrijven er niet aan.
Het bleek al gauw dat we de oplossing intern moesten zoeken. Ons personeel ziet het als een uitdaging om ook dit soort klanten te helpen.

Beelen techniek heeft tenslotte zelf het tandwiel opgemeten en opnieuw opgetekend in het tekenprogramma Inventor. Het berekenen viel niet mee omdat het oorspronkelijke tandwiel helemaal kapot was. Daarnaast moest onder andere uitgezocht worden uit welk materiaal het tandwiel gemaakt was en welk hardingsproces er gevolgd moet worden. Na enig puzzelen en wat doorwerken in de avonduurtjes mocht het resultaat er zijn. De klant was tevreden en wij trots dat we ook deze uitdaging weer tot een goed einde hadden gebracht.

Meer nieuws en innovaties

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer