Nieuws en innovaties

Bezoek aan Mazak in Leuven >

20 jul 2017

Onlangs hebben we Yamazaki Mazak Europe N.V. in Leuven bezocht. Jan en Stijn hebben informatie ingewonnen over een machine die in november aan ons geleverd zal worden. De maten van een vergelijkbare machine zijn opgenomen waardoor we in staat zijn om de indeling op de werkvloer in een vroeg stadium voor te bereiden. Een demonstratie van het nieuwe Mazak besturingssysteem was indrukwekkend. Het touchscreen is grafisch ver is uitgewerkt en de mogelijkheden zijn weer uitgebreid. Het bezoek aan Mazak in Belgie heeft ons ook geprikkeld om intern naar oplossingen te zoeken voor de nieuwe machine. We gaan in eigen beheer een groter gereedschapmagazijn en een geautomatiseerd klauwwisselsysteem ontwikkelen. De uitdagingen liggen er dus weer. En daar houden we van bij Beelen.

Het touchscreen is grafisch ver uitgewerkt en de mogelijkheden zijn weer uitgebreid. Het bezoek aan Mazak in Belgie heeft ons ook geprikkeld om intern naar oplossingen te zoeken voor de nieuwe machine. We gaan in eigen beheer een groter gereedschapmagazijn en een geautomatiseerd klauwwisselsysteem ontwikkelen. De uitdagingen liggen er dus weer. En daar houden we van bij Beelen Techniek.

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer