Nieuws en innovaties

Respect voor Yamazaki Mazak >

7 jan 2016

Jan en Stijn Beelen waren in december in Nagoya op uitnodiging van de machinefabrikant. Na dik 10 uur vliegen en een stukje 280 km/h met de trein sta je bij de hoofdfabriek van Mazak in Japan. Stijn is nog steeds onder de indruk: ‘Het is bijzonder om een machinefabriek te zien die met Mazak machines weer Mazak machines maakt. Het nieuwste deel van de fabriek maakte het meeste indruk omdat deze bijna volledig geautomatiseerd is.

Naast de techniek hebben we ook de cultuur mogen meemaken. Het viel me op dat in Japan alles draait om georganiseerd werken en respect. Het is voor Japanners een enorme eer om voor een bedrijf te mogen werken en met gasten gaan ze zeer respectvol om. Zo was de directeur een ware gastheer en praatte hij persoonlijk even met alle gasten.
Verder zie je in het landschap veel specifieke materialen en technieken. Zo hebben ze alleen stalen bruggen omdat deze beter bestand zijn tegen aardbevingen. Ja, daar letten wij dan weer op want we blijven techneuten bij Beelen techniek.’

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer