Nieuws en innovaties

Kardex kast zorgt voor nog schonere werkwijze >

30 dec 2017

Onze Kardex kast is pas enkele maanden in gebruik en we kunnen hem nu al niet meer missen. In deze kast worden voorraden metaal of kunststof opgeslagen. Alle lades in de kast hebben magneten, sensoren en een nummer. Hierdoor kan de robot de laden herkennen en het materiaal identificeren. Met grijpers wordt het materiaal opgepakt en in de machine gelegd. Zowel de extra toepassing voor de identificatie als de grijpers zijn intern bij Beelen Techniek ontwikkeld. Door onze Kuka robot wordt het materiaal in de freesmachine gelegd en na bewerking ook weer terug in de kast geplaatst.

De Kardex kast heeft niet alleen het voordeel dat er gestructureerder en onbemand kan worden gewerkt. De gefreesde producten worden ook veel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Bovendien blijft de werkplaats veel schoner wat weer bijdraagt aan het plezier dat we in ons werk hebben.

Meer nieuws en innovaties

Beelen viert jubileum samen met Vekoma! 

Vekoma maakte in1926 al machines en sinds 2001 is Vekoma een bekende attractiebouwer van onder andere achtbanen. Beelen Techniek is toeleverancier voor hoogwaardige producten die in deze attracties gebruikt worden.

Lees meer

Nieuwe software: Powermill

Naast Eddgecam hebben we nu ook de software van PowerMill tot onze beschikking. Met deze geavanceerde high-speed en 5-assige CAM-software kunnen we het maximale uit onze machines halen. De...

Lees meer

Jan trakteert!

Beelen Techniek houdt van een andere oplossingen dan gebruikelijk. Vanwege zijn verjaardag trakteerde Jan daarom niet op taart. Hij liet een frietkar komen waar de medewerkers een lekkere verse...

Lees meer