Nieuws en innovaties

Kardex kast zorgt voor nog schonere werkwijze >

30 dec 2017

Onze Kardex kast is pas enkele maanden in gebruik en we kunnen hem nu al niet meer missen. In deze kast worden voorraden metaal of kunststof opgeslagen. Alle lades in de kast hebben magneten, sensoren en een nummer. Hierdoor kan de robot de laden herkennen en het materiaal identificeren. Met grijpers wordt het materiaal opgepakt en in de machine gelegd. Zowel de extra toepassing voor de identificatie als de grijpers zijn intern bij Beelen Techniek ontwikkeld. Door onze Kuka robot wordt het materiaal in de freesmachine gelegd en na bewerking ook weer terug in de kast geplaatst.

De Kardex kast heeft niet alleen het voordeel dat er gestructureerder en onbemand kan worden gewerkt. De gefreesde producten worden ook veel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Bovendien blijft de werkplaats veel schoner wat weer bijdraagt aan het plezier dat we in ons werk hebben.

Meer nieuws en innovaties

Tip om efficiënter te werken in meetkamer

Een meettechnicus verplaatst zich van meettafel naar beeldscherm. De beeldschermen en computers staan vaak op een bureau of bijzettafel. Je moet wat. De tijd en energie die dat kost kan beter besteed kon worden.

Lees meer

Meer mogelijkheden door laser graveermachine

Steeds vaker kwam de vraag of we onze producten konden voorzien van tekeningnummers, productienummers of een markering. Begrijpelijk want laseren geeft een visuele meerwaarde en herkenning om gefreesde producten te upgraden.

Lees meer