Nieuws en innovaties

Kardex kast zorgt voor nog schonere werkwijze >

30 dec 2017

Onze Kardex kast is pas enkele maanden in gebruik en we kunnen hem nu al niet meer missen. In deze kast worden voorraden metaal of kunststof opgeslagen. Alle lades in de kast hebben magneten, sensoren en een nummer. Hierdoor kan de robot de laden herkennen en het materiaal identificeren. Met grijpers wordt het materiaal opgepakt en in de machine gelegd. Zowel de extra toepassing voor de identificatie als de grijpers zijn intern bij Beelen Techniek ontwikkeld. Door onze Kuka robot wordt het materiaal in de freesmachine gelegd en na bewerking ook weer terug in de kast geplaatst.

De Kardex kast heeft niet alleen het voordeel dat er gestructureerder en onbemand kan worden gewerkt. De gefreesde producten worden ook veel beter beschermd tegen invloeden van buitenaf. Bovendien blijft de werkplaats veel schoner wat weer bijdraagt aan het plezier dat we in ons werk hebben.

Meer nieuws en innovaties

Geslaagd voor HBO bedrijfskunde

We mogen Patrick en Luc feliciteren! Ze hebben bij de Stodt de HBO module technische bedrijfskunde met goed gevolg afgelegd. Er kwamen veel interne onderwerpen aan bod zoals bedrijfskundige processen, systeemdenken, lean procesverbetering en risicobeheersing.

Lees meer

Nieuwe opleiding Technische bedrijfskunde

Patrick Louvet (40) begon zijn werkende leven als onderhoudsmonteur op onder andere baggerschepen. Intussen is hij 18 jaar actief in de verspanende industrie. Op de foto de eerste groep deelnemers aan de opleiding Technische bedrijfskunde voor de Maakindustrie. Tweede van links is Patrick Louvet van Beelen Techniek.

Lees meer

Kijkdag bij opleiding tot CNC-frezer

Woensdag 16 januari zijn we op bezoek geweest bij de Stodt in Best. Op dit moment volgen drie werknemers een opleiding bij de Stodt. Bij deze bijeenkomst kregen we informatie over Brian die de...

Lees meer